Rasmussen næste dansker i Indycar

Christian Rasmussen er den næste dansker, som har fået en kontrakt i NTT IndyCar Series.

Den 23-årige dansker har skrevet kontrakt med Ed Carpenter Racing, hvor han skal køre i bil #20 på de almindelige baner samt byløbene, foruden Indianapolis 500.

Rasmussen vandt IndyNXT mesterskabet i 2023, og har derfor lidt præmiepenge med i kufferten. Det skader bestemt heller ikke hans sag, når han skal dele bilen med Ed Carpenter selv, som tager sig af ovalløbene.

Holdet indsætter dog en 3. bil til Rasmussen ved årets højdepunkt, Indy500.

I de seneste par sæsoner har holdet haft to biler gennem hele året, og så en 3. bil til Ed Carpenter selv, når de kom til en oval. Resultaterne kneb dog gevaldigt for især den 3. bil, hvor EC selv ofte var langt bagude, og ikke engang kunne trylle fire hurtige omgange frem i Indy500 kvalen, som ellers har været amerikanerens speciale gennem mange år.

Christian Rasmussen
Photo: Indycar.com

Rasmussen startede i gokart i Danmark, og deltog i det danske Formel 4 mesterskab i 2017, inden han skiftede til USA, og har kørt der sidenhen, og har vundet alle mesterskaber på trappen optil Indycar, og det har båret frugt.

Rasmussen er den anden bekræftede dansker i Indycar 2024, hvor navnebror Christian Lundgaard allerede har en flerårig aftale med Rahal Letterman Lanigan, hvor han begynder sin 3. komplette sæson.

Dertil er der dansk-amerikanske Benjamin Pedersen, som har kørt for A J Foyt Enterprises i 2023 sæsonen. Resultatmæssigt har det ikke været noget succes for ham, men han bidrager med en stor del af holdets budget, så med mindre at en anden dukker op med en endnu større bankbog, er han formentlig igen en del af holdet i 2024.

NTT IndyCar Series 2024 starter den 10. marts på gaderne i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder